Italië – Trentino
Introductiecursus Euro Style Nymphing in de Dolomieten
Samen met de Flyfishing Academy organiseert Fish-n-Trips een introductiecursus Euro Style Nymphing. Onder begeleiding van de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij leren we de deelnemers de basisprincipes van deze effectieve manier van vissen.
Beschrijving

Samen met de Flyfishing Academy organiseert Fish-n-Trips een introductiecursus Euro Style Nymphing (ESN) onder toeziend oog van enkele van de beste en meest ervaren wedstrijdvissers van ons land.

Tijdens deze trip verzorgen René Koops, Mike Oldhoff, Aldert Zoetelief en Bert Schmidt de begeleiding.

Deze trip wordt een mix van ‘les krijgen’ en lekker zelf eropuit trekken in kleine groepjes.

We tonen hoe een set-up gemaakt moet worden en er worden samen vliegen gebonden en we leren je het water te ‘lezen’.

In de avonduren worden de sterkste verhalen van de dag verteld onder het genot van een lekker Italiaans wijntje.

Iedere deelnemer gaat naar huis met een grote glimlach en als een veel betere vliegvisser.

Viswater

We gaan lekker struinen langs de prachtige en zeer toegankelijke rivieren Sarca en Chiese. Vanaf de bovenlopen tot aan de stekken in het dorp. In deze tijd van het jaar vissen we vooral vanaf de kant.

Hoe wordt er gevist

In april is vissen met nimfen het meest effectief. En van alle soorten nimfvisserij is ESN het meest efficiënt. Natuurlijk kunnen tijdens het ‘vrij-vissen’ de droge-vlieghengels uit de tas gehaald worden. Zeker later in de middag zal dit vis op gaan leveren. Streamer-hengels zijn ook nog een optie, in de Sarca is de kans op een mooie Marmorata immers altijd aanwezig.

Arrangement

In het deelnamegeld zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • 6 x Hotelovernachting op basis van volpension
 • Visvergunningen voor maandag t/m vrijdag
 • Starters-set Trentino Nymphen met ‘vanggarantie’
 • Theorieles over set-ups en materiaal
 • 5 visdagen onder begeleiding van de instructeurs
 • Wijnproeverij tijdens de laatste avond
Prijs

Prijs voor deze trip is € 1375,- per deelnemer, op basis van 2-persoonskamer (losse bedden)

Toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 175,-

Deze prijs omvat:

 • 6 Nachten Volpension in Hotel
 • 5 Visdagen, incl. vergunning.
 • Starters-set Nimfen inbegrepen
 • Gebruik nimf-hengels etc. mogelijk tegen kleine vergoeding. (Graag vooraf aangeven wat de behoefte is)

Prijs                           € 1375,- op basis van vervoer met eigen auto en 2 personen per kamer

Toeslag                     €  175,-  op basis van éénpersoonskamer

 

In het deelnamegeld zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • 6 x Hotelovernachting op basis van volpension
 • Visvergunningen voor maandag t/m vrijdag
 • Starters-set Trentino Nymphen met ‘vanggarantie’
 • Theorieles over set-ups en materiaal
 • 5 visdagen onder begeleiding van de instructeurs
 • Wijnproeverij tijdens de laatste avond
Zelf regelen
 • De reis van en naar Trentino is niet inbegrepen.
 • Vliegen vanaf Schiphol naar Verona is het snelste, maar met de auto is het slechts een uur of 11-12 naar Comane Terme.
 • Deelnemers dienen een goede reisverzekering af te sluiten, die ook calamiteiten bij activiteiten als hengelsport dekt.
Geïnteresseerd

Je kunt je voor deze gevarieerde en leerzame vliegvisreis volledig vrijblijvend aanmelden door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen daarna z.s.m. contact met je op.

Je kunt ook appen naar +31 6 11691487 (Whatsapp only).

Aanvraag: Italië – Trentino

Eind juli 2023 ben ik met de Fly Fish Academy en Fish-n-Trips naar Kuusamo in Finland geweest voor een weekje vliegvissen. Het was een verkennende trip, maar daar viel niets van te merken. Alles was perfect georganiseerd, van vervoer en verblijf tot de keuze van de stekken. Ik bevond me in een zeer select gezelschap, de nationale-, europese- en zelfs wereldtitels waren sterk vertegenwoordigd. Een unieke gelegenheid om de fijne kneepjes van het nymfen af te kunnen kijken. Fish & Trips eigenaar Bert is een pracht vent met een heerlijk gevoel voor humor. Hij deelt alles wat hij weet met je om jou in de beste situatie te brengen om te vangen.

 

Jos Oliemans

JOS OLIEMANS

Als relatief nieuwe vliegvisser heb je aan Bert een goeie. Zijn kennis van de verschillende vliegvistechnieken, materialen en hoe je een rivier moet lezen maakte mijn trip naar Noorwegen onvergetelijk. Vorig jaar (juni 2023) ben ik voor het eerst op een vliegvisvakantie gegaan. De reis ging naar Fǿrde en was georganiseerd door de FlyFishAcademy in samenwerking met Fish-n-trips van Bert Schmidt. Het leuke aan deze reis was dat we op heel veel verschillende plekken hebben gevist; in stromende rivieren, met belly boats op de binnenmeren en in het fjord (met belly boat en vanaf de kant). We hebben heerlijk gegeten, vaak te lang nageborreld omdat het nauwelijks donker werd (Bert was meestal van de partij), en ontzettend veel gelachen. Kortom, deze reis is een aanrader. Hopelijk wordt de vliegvisreis naar British Columbia in 2024 net zo mooi!

 

Jim Brandts

JIM BRANDTS

Zomer 2023 is voor mij persoonlijk een bijzonder jaar geweest , met ruim 40 jaar vliegviservaring en  de daarbij horende vele reizen  , had ik toch het idee dat ik de diverse vistechnieken redelijk onder controle had.

Het European Style Nimphing, ofwel gechargeerd, onder de top vissen, leek mij niet echt te bekoren..

Na een fantastisch leuke trip met perfecte begeleiding in alles van Bert en diverse vaste vismaten van hem, heb ik in Kuusamo gezien dat met trainingen en overtuiging dit prima mogelijk is op de juiste wateren. De natuur, het vissen, en de super leuke groep met een bont gezelschap van persoonlijkheden zorgde voor perfecte dagen en ook bijzondere avonden met veel lol, muziek en af en toe een drankje..

Ik kan iedereen zonder schroom de trips van Fish-n-Trips en de FFA adviseren, betere partners en drilling instructors kan je je niet wensen.

 
Tony van der Schoor

TONY VAN DER SCHOOR

Noorwegen:

Voor mij was het leuk om kennis te maken met een totaal ander deel van Noorwegen. De afwisseling tussen de rivieren, de fjorden met de belly boot maakten deze reis voor mij bijzonder. Daarnaast was de accommodatie en het eten supergoed geregeld en hadden we een leuke en afwisselende groep. Het programma bracht veel variatie met zich mee waardoor geen dag hetzelfde was. Kortom een aanrader om op verschillende vissoorten te vissen.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT

Fins Lapland:

Wat een ervaring, prachtige natuur uitzonderlijke visplekken en superveel geleerd. Verschillende technieken dagelijks met succes in praktijk gebracht. Een ervaring om nooit meer te vergeten. De groep was in 1 woord geweldig, daar kwam bij dat de voorpret het extra leuk maakte voor mij.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT