Canada – British Columbia
Een adembenemende ervaring te midden van ongerepte natuur en overvloedig veel vis.
Beschrijving

Samen met de Flyfishing Academy organiseert Fish-n-Trips begin oktober een avontuurlijke 10-daagse trip naar de Shuswap regio in British Columbia. We verblijven in een mooie accommodatie aan het meer in de buurt van Sorrento. Tijdens deze trip verzorgen o.a. René Koops, Mike Oldhoff, Aldert Zoetelief en Bert Schmidt de begeleiding.

De deelnemers kunnen zich naast grote brute chinook zalmen ook voorbereiden op prachtige regenbogen, bulltrout en mountain whitefish

Je hoeft in B.C. geen ‘crack’ te zijn om een superweek te beleven. Er zwemt hier zóveel vis.

Viswater

Da Adams River tussen Adams Lake en Shuswap Lake is een droom van een rivier. In deze periode van het jaar trekken de regenboogforellen de zalmen achterna en zijn dan in grote aantallen te vangen. Daarnaast veel Mountain Whitefish en met regelmaat zullen er Chinook- en Sockeye zalmen worden gehaakt.

De South Thompson staat garant voor verschillende pacifische zalmsoorten, regenboogforel en mountain whitefish. Met een beetje geluk treffen we de bulltrout ook al aan op de rivier. Dit is een soort Char die enorme afmetingen kan bereiken.

De Little River is alles behalve ‘little’. Het is de verbindingsrivier tussen het immense Shuswap-lake en Little Shuswap.

Deze rivieren liggen op ca. 20 minuten rijden vanaf de accommodatie.

Hoe wordt er gevist

Op dit gedeelte van BC zijn veel soorten van vliegvisserij mogelijk.

– Liefhebbers van dubbelhandig kunnen vooral op de South Thompson hun hart ophalen. Deze rivier is goed bewaadbaar, maar vanaf de kant vang je eigenlijk vaak net zoveel
– Enkelhandig met streamers
– ‘Oldschool’ vissen met een beetverklikker is uitermate effectief
– In 2023 heeft het Nederlands Team in beide rivieren een test gedaan met wat zwaardere Eurostyle Nymph hengels. De vangsten mountain-whitefish en regenboogforel waren duizelingwekkend

Arrangement

In het deelnamegeld zijn de volgende zaken inbegrepen:

– 8 x Overnachting
– Instructie en begeleiding door Nederlandse topvissers
– Visvergunningen
– Autohuur
– Gezamenlijke catering
– Gebruik van de speciale Fish-n-Trips reiskoffers voor hengels (binnenmaat 108cm)

Prijs

Prijs voor deze trip is € 2375,- per deelnemer, op basis van 2-persoonskamer (losse bedden)

(excl. vliegticket)

Zelf regelen

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze in ieder geval zélf een waadpak, PFD*, zonnebril, clippertje, onthaaktang en regenkleding meenemen.

Hengels:

– #4 of #5 Nimf-hengel in de lengte van 9’6”tot max 10”6’
– Droge-vlieg hengel #5 of #6
– Streamerhengel #8/9
– Voor de liefhebbers: Een dubbelhandige hengel 12’ tot 13’6” in een lijnklasse #8/9

Lijnen:

– Nimflijnen
– Drijvende en snel-zinkende lijnen voor het streameren

Deelnemers die zelf geen materiaal hebben kunnen dit doorgeven en dan zorgen wij tegen een vergoeding prima materiaal voor deze week.

Deelnemers dienen een goede reisverzekering af te sluiten, die ook calamiteiten bij activiteiten als hengelsport dekt. Wij bemiddelen en helpen bij het zoeken en boeken van de vliegtickets, maar de deelnemers dienen de boeking zélf te verzorgen. Dit heeft met aansprakelijkheid te maken.

 

*PFD staat voor Personal Floatation Device

Geïnteresseerd

Je kunt je voor deze gevarieerde en leerzame vliegvisreis volledig vrijblijvend aanmelden door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen daarna z.s.m. contact met je op.

Je kunt ook appen naar +31 6 11691487 (Whatsapp only).

Aanvraag: Canada – British Columbia

Eind juli 2023 ben ik met de Fly Fish Academy en Fish-n-Trips naar Kuusamo in Finland geweest voor een weekje vliegvissen. Het was een verkennende trip, maar daar viel niets van te merken. Alles was perfect georganiseerd, van vervoer en verblijf tot de keuze van de stekken. Ik bevond me in een zeer select gezelschap, de nationale-, europese- en zelfs wereldtitels waren sterk vertegenwoordigd. Een unieke gelegenheid om de fijne kneepjes van het nymfen af te kunnen kijken. Fish & Trips eigenaar Bert is een pracht vent met een heerlijk gevoel voor humor. Hij deelt alles wat hij weet met je om jou in de beste situatie te brengen om te vangen.

 

Jos Oliemans

JOS OLIEMANS

Als relatief nieuwe vliegvisser heb je aan Bert een goeie. Zijn kennis van de verschillende vliegvistechnieken, materialen en hoe je een rivier moet lezen maakte mijn trip naar Noorwegen onvergetelijk. Vorig jaar (juni 2023) ben ik voor het eerst op een vliegvisvakantie gegaan. De reis ging naar Fǿrde en was georganiseerd door de FlyFishAcademy in samenwerking met Fish-n-trips van Bert Schmidt. Het leuke aan deze reis was dat we op heel veel verschillende plekken hebben gevist; in stromende rivieren, met belly boats op de binnenmeren en in het fjord (met belly boat en vanaf de kant). We hebben heerlijk gegeten, vaak te lang nageborreld omdat het nauwelijks donker werd (Bert was meestal van de partij), en ontzettend veel gelachen. Kortom, deze reis is een aanrader. Hopelijk wordt de vliegvisreis naar British Columbia in 2024 net zo mooi!

 

Jim Brandts

JIM BRANDTS

Zomer 2023 is voor mij persoonlijk een bijzonder jaar geweest , met ruim 40 jaar vliegviservaring en  de daarbij horende vele reizen  , had ik toch het idee dat ik de diverse vistechnieken redelijk onder controle had.

Het European Style Nimphing, ofwel gechargeerd, onder de top vissen, leek mij niet echt te bekoren..

Na een fantastisch leuke trip met perfecte begeleiding in alles van Bert en diverse vaste vismaten van hem, heb ik in Kuusamo gezien dat met trainingen en overtuiging dit prima mogelijk is op de juiste wateren. De natuur, het vissen, en de super leuke groep met een bont gezelschap van persoonlijkheden zorgde voor perfecte dagen en ook bijzondere avonden met veel lol, muziek en af en toe een drankje..

Ik kan iedereen zonder schroom de trips van Fish-n-Trips en de FFA adviseren, betere partners en drilling instructors kan je je niet wensen.

 
Tony van der Schoor

TONY VAN DER SCHOOR

Noorwegen:

Voor mij was het leuk om kennis te maken met een totaal ander deel van Noorwegen. De afwisseling tussen de rivieren, de fjorden met de belly boot maakten deze reis voor mij bijzonder. Daarnaast was de accommodatie en het eten supergoed geregeld en hadden we een leuke en afwisselende groep. Het programma bracht veel variatie met zich mee waardoor geen dag hetzelfde was. Kortom een aanrader om op verschillende vissoorten te vissen.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT

Fins Lapland:

Wat een ervaring, prachtige natuur uitzonderlijke visplekken en superveel geleerd. Verschillende technieken dagelijks met succes in praktijk gebracht. Een ervaring om nooit meer te vergeten. De groep was in 1 woord geweldig, daar kwam bij dat de voorpret het extra leuk maakte voor mij.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT