Noorwegen – Sunnfjord
Midden Juni 2024 verzorgen Fish-n-Trips.nl en de Flyfishing Academy een zeer leerzame en gevariëerde vliegvisreis naar Noorwegen.
We hebben plaats voor ca. 10 deelnemers. In deze periode is het wel 21 uur licht per etmaal, dus we hoeven ons niet te vervelen. Meervoudig Nederlands Kampioenen Vliegvissen Bram Zanis en Bert Schmidt kennen het gebied als geen ander en zullen de deelnemers begeleiden. U verblijft in een mooie accommodatie die op loopafstand van het fjord ligt.
Beschrijving

Midden Juni 2024 verzorgen Fish-n-Trips.nl en de Flyfishing Academy een zeer leerzame en gevarieerde vliegvisreis naar Noorwegen.
We hebben plaats voor ca. 10 deelnemers.
In deze periode is het wel 21 uur licht per etmaal, dus we hoeven ons niet te vervelen.
Meervoudig Nederlands Kampioenen Vliegvissen Bram Zanis en Bert Schmidt kennen het gebied als geen ander en zullen samen met Aldert Zoetelief de deelnemers begeleiden.
U verblijft in een mooie accommodatie die op loopafstand van het fjord ligt.

Viswater

Naast het Dalsfjord dat letterlijk vóór de deur ligt, zijn er enkele wonderschone forelrivieren en natuurlijke meren in de buurt, waar je werkelijk struikelt over de wilde bruine forel.

Het vissen in de rivieren concentreert zich op delen van de rivier die niet als zalm-zone zijn aangemerkt. We hebben de zalmvisserij weliswaar niet opgenomen in ons pakket, maar de kans is zeer groot dat de zalm vanaf zee via de fjorden naar de rivieren optrekt in de week dat je er vist. Wanneer er dan nog zalm-vergunningen voor de rivieren beschikbaar zijn, kunnen liefhebbers er voor kiezen om voor eigen rekening een beat te boeken en deze unieke kans te grijpen.

 

Gaula De Gaula

 • in Sunnfjord heeft een lengte van 63 kilometer. Wanneer je de juiste stekken weet te vinden, zijn de aantallen vis duizelingwekkend. Ook deze Gaula staat te boek als één van de meest gewilde zalmrivieren van Noorwegen. De Gaula mondt uit in het Dalsfjord.

Jølstra

 • Deze 22 km. lange rivier mondt uit in het Førdefjord en staat bekend om haar grote bestand aan bruine forellen.

Nausta De rivier

 • Nausta, met een lengte van 12 km, mondt ook uit in het Førdefjord. Het is één van de beste kleine zalmrivieren van Noorwegen, met bekende watervallen Naustdalsfossen, Hovefossen en Styggelifossen. De rivier herbergt naast zalm ook zeeforel en arctic char.
Hoe wordt er gevist

Fjord:

Bij de accommodatie liggen 6 bellyboats klaar die voorzien zijn van een elektromotor, daarnaast ligt er een flinke visboot met 25pk buitenboordmotor die gebruikt mag worden. Vanuit deze boten en

bootjes is het heerlijk vissen op zeeforel, makreel, pollak en kabeljauw. Ook vanaf de kant is bij het juiste tij de kans levensgroot om mooie vissen te vangen.

Rivieren:

Liefhebbers van forelvissen op stromend water kunnen hun hart ophalen Nymphvissen is het meest effectief, maar ook een traditionele drijvende lijn met droge vlieg of streamertje behoren tot de mogelijkheden.

We concentreren ons op de delen van de rivier die niet als zalm-zone zijn aangemerkt. We vissen namelijk in een periode waarin de eerste zalmen de rivier op kunnen trekken en vanaf dat moment zijn de vergunningen zeer schaars en pittig aan de prijs.

Meren:

De regio Sunnfjord ligt vol met schitterende natuurlijke meren. In deze meren zijn de gevangen forellen gemiddeld wat groter dan op de rivieren. Ook hier is een bellyboat het perfecte middel om de mooiste visdagen te beleven.

Arrangement

Wij bieden volledige ontzorging en professionele begeleiding. De volgende services zijn dan ook inbegrepen in de prijs:

Vervoer ter plaatse:

 • Ophalen en wegbrengen naar het vliegveld
 • Vervoer naar de visstekken
 • Er zijn 3 beschikbare stationcars
 • Organisatie is bereid om ‘moeilijke’ bagage in de auto mee te nemen, zodat er comfortabeler gevlogen kan worden. (we hebben niet onbeperkt ruimte, maar er is veel mogelijk)

Verblijf:

 • Mooie accommodatie, incl. bedlinnen en handdoeken
 • Hottub met uitzicht over het fjord
 • Ontbijt-lunchpakket-diner-BBQ

Uitrusting:

 • Bellyboten met vinnen en reddingsvesten zijn inbegrepen
 • Begeleidingsboot met buitenboordmotor op de fjorden
 • Hengels-lijnen-vliegen etc. zijn beschikbaar tegen geringe vergoeding (graag vooraf aangeven)
 • 2 Vices met bureaulamp (rest bindmateriaal zelf verzorgen)
 • Vergunningen:
 • Forelvergunningen voor de dagen dat men niet in het fjord wil vissen zijn inbegrepen.

Kortom:

 • 6,5 dagen vliegvissen in rivier, meer en fjord, op beperkte afstand van de accommodatie.
 • Groepsgrootte: 10 vliegvissers.
 • Instructie en begeleiding door Bram Zanis, Bert Schmidt (allebei meervoudig Nederlands kampioen, veelvoudig deelnemer WK Vliegvissen, goed bekend en ervaren met de vliegvisserij rond Førde en de Dalsfjord) en Aldert Zoetelief (instructeur en eigenaar Fly Fishing Academy).
 • Verblijf in kamers voor 2 personen met losse bedden, inclusief bedlinnen.
 • Catering in groepsverband is inclusief.
 • Dagelijks kunnen de deelnemers met de begeleiders in groepjes uitwaaieren naar de gekozen visstekken. Alles in goed onderling overleg.
Prijs

De prijs omvat:

 • 7 overnachtingen
 • Instructie/begeleiding
 • Dagelijks vervoer van de accommodatie naar de visstekken
 • Gebruik bellyboten met elektromotor en reddingsvest
 • Vices met bureaulamp om vliegen te binden
 • Gezamenlijke catering (behouden alcoholische dranken)
 • Vergunningen (behoudens vergunning voor zalmvissen op speciale trajecten)
 • Kennismakingsdag in mei 2024

De prijs bedraagt p.p. € 2.125 p.p. (excl. vliegticket of vervoer met eigen auto en ferry).

Reis verloop:

In de week van 12 Juni vertrekken de 3 begeleiders met de auto vanuit Nederland.

In dit transport zitten alle bellyboten, flippers, zwemvesten, etc. Tevens kunnen we hengels en waadpakken van deelnemers meenemen indien gewenst. Op die manier reist u zelf lekker licht.

Wij gebruiken deze paar extra dagen om nog wat actuele lokale kennis op te doen, vergunningen te regelen, boodschappen te doen etc. Hopelijk kunnen we de vriezer alvast vullen met wat verse kabeljauw en pollak.

Op zaterdag 15 juni ontvangen we de gasten op vliegveld Bringeland, op 20 min. rijden van de accommodatie. Deze dag kan er al onmiddellijk gevist worden op het fjord. Een week later brengen we iedereen weer naar het vliegveld in Forde.

Op de 6 tussenliggende dagen kunnen de deelnemers met begeleiders in groepjes uitwaaieren voor de visserij waar ze voor willen kiezen. Alles in goed onderling overleg.

Zelf regelen
 • Vervoer van Nederland naar Førde vice versa:
 • Eigen vervoer: vanaf Utrecht circa 1.700 kilometer én ferry van Hirthals (DK) naar Larvik (NO).
 • Vlucht naar Bringeland-Førde met vertrek op zaterdag 15 juni 2024 vanaf Schiphol. Retourvlucht vanaf Førde op zaterdag 22 juni 2024.
 • Internationale reis- en ongevallenverzekering.
 • Vliegvismaterialen (hengelsets, lijnen, tippetmateriaal, vliegen, waadkleding, schepnet, diverse accessoires).
 • Deelnemers die liever ons materiaal willen gebruiken kunnen dit aangeven. Wij verzorgen eersteklas hengels/lijnen etc. voor een schappelijke prijs.
 • Het enige dat u écht zelf moet meenemen is een waadpak en juiste kleding.
Geïnteresseerd

Je kunt je voor deze gevarieerde en leerzame vliegvisreis volledig vrijblijvend aanmelden door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen daarna z.s.m. contact met je op.

Je kunt ook appen naar +31 6 11691487 (Whatsapp only).

Aanvraag: Noorwegen – Sunnfjord

Eind juli 2023 ben ik met de Fly Fish Academy en Fish-n-Trips naar Kuusamo in Finland geweest voor een weekje vliegvissen. Het was een verkennende trip, maar daar viel niets van te merken. Alles was perfect georganiseerd, van vervoer en verblijf tot de keuze van de stekken. Ik bevond me in een zeer select gezelschap, de nationale-, europese- en zelfs wereldtitels waren sterk vertegenwoordigd. Een unieke gelegenheid om de fijne kneepjes van het nymfen af te kunnen kijken. Fish & Trips eigenaar Bert is een pracht vent met een heerlijk gevoel voor humor. Hij deelt alles wat hij weet met je om jou in de beste situatie te brengen om te vangen.

 

Jos Oliemans

JOS OLIEMANS

Als relatief nieuwe vliegvisser heb je aan Bert een goeie. Zijn kennis van de verschillende vliegvistechnieken, materialen en hoe je een rivier moet lezen maakte mijn trip naar Noorwegen onvergetelijk. Vorig jaar (juni 2023) ben ik voor het eerst op een vliegvisvakantie gegaan. De reis ging naar Fǿrde en was georganiseerd door de FlyFishAcademy in samenwerking met Fish-n-trips van Bert Schmidt. Het leuke aan deze reis was dat we op heel veel verschillende plekken hebben gevist; in stromende rivieren, met belly boats op de binnenmeren en in het fjord (met belly boat en vanaf de kant). We hebben heerlijk gegeten, vaak te lang nageborreld omdat het nauwelijks donker werd (Bert was meestal van de partij), en ontzettend veel gelachen. Kortom, deze reis is een aanrader. Hopelijk wordt de vliegvisreis naar British Columbia in 2024 net zo mooi!

 

Jim Brandts

JIM BRANDTS

Zomer 2023 is voor mij persoonlijk een bijzonder jaar geweest , met ruim 40 jaar vliegviservaring en  de daarbij horende vele reizen  , had ik toch het idee dat ik de diverse vistechnieken redelijk onder controle had.

Het European Style Nimphing, ofwel gechargeerd, onder de top vissen, leek mij niet echt te bekoren..

Na een fantastisch leuke trip met perfecte begeleiding in alles van Bert en diverse vaste vismaten van hem, heb ik in Kuusamo gezien dat met trainingen en overtuiging dit prima mogelijk is op de juiste wateren. De natuur, het vissen, en de super leuke groep met een bont gezelschap van persoonlijkheden zorgde voor perfecte dagen en ook bijzondere avonden met veel lol, muziek en af en toe een drankje..

Ik kan iedereen zonder schroom de trips van Fish-n-Trips en de FFA adviseren, betere partners en drilling instructors kan je je niet wensen.

 
Tony van der Schoor

TONY VAN DER SCHOOR

Noorwegen:

Voor mij was het leuk om kennis te maken met een totaal ander deel van Noorwegen. De afwisseling tussen de rivieren, de fjorden met de belly boot maakten deze reis voor mij bijzonder. Daarnaast was de accommodatie en het eten supergoed geregeld en hadden we een leuke en afwisselende groep. Het programma bracht veel variatie met zich mee waardoor geen dag hetzelfde was. Kortom een aanrader om op verschillende vissoorten te vissen.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT

Fins Lapland:

Wat een ervaring, prachtige natuur uitzonderlijke visplekken en superveel geleerd. Verschillende technieken dagelijks met succes in praktijk gebracht. Een ervaring om nooit meer te vergeten. De groep was in 1 woord geweldig, daar kwam bij dat de voorpret het extra leuk maakte voor mij.

 

Dennis Koot

DENNIS KOOT